Kittilän Kotiseutumuseo
Museosta

Museosta

Kotiseutumuseon perusnäyttely

Museon kokoelmat koostuvat lähinnä kittiläläisestä 1900-luvun alkupuoliskon talonpoikaisesineistöstä, joista on kertynyt lähes 1000 esineen kokoelma. Museoalueen muodostavat vanhaan peräpohjalais-lappilaiseen tapaan sijoitetut rakennukset. Päärakennus on rakennettu 1860-luvulla, ja sitä vastapäätä sijaitsee navetta. Muut rakennukset – talli, makasiini, tavara-aitta, vilja-aitta, savusauna, käymälä ja niliaitta – on sijoitettu pihapiirin ympärille.

Museokierros

Virtuaalisella museokierroksella esitellään Kittilän kotiseutumuseon rakennuksia ja entisajan arjen askareita. Museokierroksella kuulet myös Kittilän murretta. Museokierroksen oppaina sinulla on Vaaranmikkolan väki.

Pakopelit

Kittilän kotiseutumuseon pakopeli avattu kesällä 2022, joka on sijoitettu navettarakennukseen. Pelipäivät ovat torstaista lauantaihin. Pakohuone soveltuu 5-8 henkilölle. Digitaalista pakopeliä pääset pelamaan heti!

Tapahtumat

Kotiseutumuseon ovet avautuvat 15.6.2024. Avajaispäivän ja kesätapahtumien aikatauluista tiedotetaan myöhemmin. Museo on avoinna 10.8. saakka.

Pakohuone kotiseutumuseolla avautuu 27.6.2024
-
Oletko valmis pelaamaan!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia